in

De Koning niet naar Qatar voor WK : De grond is doordrenkt met bloed

De koning en de premier mogen het WK in Qatar niet bijwonen als Nederland zich kwalificeert voor het toernooi van volgend jaar, zo hebben parlementsleden besloten.

Een motie van SP parlementslid Sadet Karabulut werd gesteund door de partijen GroenLinks, PvdA en D66 en aangenomen door een meerderheid van de parlementsleden.

Karabulut zei dat de regering niet vertegenwoordigd zou moeten zijn vanwege “erbarmelijke omstandigheden” voor migrerende arbeiders die de stadions bouwen, die hebben geleid tot ongeveer 6500 doden.

De motie is niet bindend voor de regering en minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, heeft gezegd dat landen er beter aan doen om het WK te gebruiken om “verdere druk uit te oefenen” op de Golfstaat om de arbeidsomstandigheden te verbeteren.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers en zijn D66-tegenhanger Sigrid Kaag zeiden eerder deze week dat Nederland een boycot zou moeten overwegen of zich helemaal terugtrekken uit het toernooi. “De grond waarop de stadions zijn gebouwd is doordrenkt met bloed”, zei Segers.

De Nederlanders beginnen hun kwalificatiecampagne op 24 maart tegen Turkije in Istanbul.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Merkel waarschuwt voor 3e coronagolf in Duitsland

Gerechtshof oordeelt dat avondklok gerechtvaardigd is : Buitengewone Omstandigheden