in ,

De Kamer kritisch over mogelijke annexatie van Palestijnse gebieden door Israël

De motie, opgesteld door meerdere partijen waaronder GroenLinks, wordt gesteund door twee van de vier coalitiepartijen en roept de regering op om een inventarisatie te maken van mogelijke maatregelen die kunnen worden genomen als de annexatie doorgaat.

De brede steun is een verrassing en erg ongebruikelijk voor Nederland, dat doorgaans Israël steunt.

De Israëlische premier, Benjamin Netanyahu heeft getracht het proces al op woensdag te starten, maar wordt geconfronteerd met toenemende oppositie vanuit het buitenland, maar ook vanuit andere landen die gewoonlijk Israël ondersteund.

Een Israëlische minister vertelde de Israëlische legerradio dat functionarissen de laatste details nog aan het uitwerken waren met hun Amerikaanse tegenhangers en dat de verhuizing, die Israël de controle over 30 procent van de Westelijke Jordaanoever geeft, later deze maand zal plaatsvinden, zo meldt the Guardian.

Zowel de liberaal-democratische partij D66 als de christen-democraten steunen de motie van de oppositiepartijen. De regerende VVD zegt dat annexatie door Israël illegaal zou zijn en moet worden voorkomen, maar zei dat de motie ‘ondiplomatiek’ is.

©NieuwsOn
Foto : AA (Anadolu Agency)

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De politie start een onderzoek naar racistische Whatsapp-groep van Rotterdamse politie

Man rijdt met auto in basisschool