in

De Jonge : Het zal nog even duren voordat we onze leven terug krijgen

“Het zal nog wel even duren voordat we ons oude leven weer terug krijgen”, aldus minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, tijdens de persconferentie dinsdagavond. Hij voegde echter toe dat testen en de vaccinatiestrategie de weg vooruit bieden.

“Halverwege maart zullen er twee miljoen mensen zijn gevaccineerd, en tegen het einde van de maand drie miljoen, zolang de vaccins binnenkomen,” aldus de Jonge. “En we zien nu de eerste voorzichtige resultaten, aangezien het aantal infecties in verpleeghuizen en onder medisch personeel afneemt.”

Gevraagd naar berichten dat AstraZeneca slechts de helft van de beloofde vaccins in het tweede kwartaal zal leveren, zei De Jonge dat het buitengewoon moeilijk is om een deal te sluiten met het bedrijf, en zei dat het gebrek aan solide leverdata “gekmakend” was.

De Jonge vertelde ook dat er wordt gewerkt aan het ‘complexe’ wetsvoorstel om de quarantaine voor nieuwkomers wettelijk te verankeren.

Op dit moment gaat nog maar zo’n 25 procent van de mensen in quarantaine bij aankomst in Nederland. De wetgeving wordt waarschijnlijk in maart afgerond.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Mark Rutte : Versoepeling zijn riskant maar verantwoord

Parlementsleden roepen demissionair-kabinet op om cafés en terrassen te openen