in

De dodental bij de terroristische aanslag op Mogadishu loopt op tot 53

Een bron van de Somalische politie heeft bekend gemaakt dat het dodental van de terroristische aanslag van vrijdag in de Somalische hoofdstad Mogadishu is opgelopen tot 53.

Kapitein Mohamed Hussein van de Somalische politie, zei dat 53 mensen werden gedood en dat er minstens 100 anderen gewond raakten tijdens de drievoudige auto-bombardementen van vrijdag in Mogadishu.

Hussein zei dat, twee met bom beladen voertuigen het Sahafi Hotel aanvielen, waar overheidsfunctionarissen vaak op bezoek komen. Een explosie vond plaats op de parkeerplaats van het hotel in de buurt van een politiebureau.

Ahmad Zakariya, een reddingswerker, zei eerder dat de dodentol 23 bereikte, waaronder negen al-Shabaab-militanten.

Somalische opstandige groep al-Shabaab claimde de verantwoordelijkheid voor de aanslag.

Volgens het officiële persbureau van Somalië werden zes van de aanvallers gedood door veiligheidstroepen, terwijl drie zelfmoordterroristen zichzelf opbliezen.

Sahafi is een populair hotel aan de drukke KM4-straat en wordt bezocht door Somalische regeringsfunctionarissen.

De Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) veroordeelde krachtig de aanval en herhaalde zijn standpunt tegen “alle vormen van gewelddadig extremisme en terrorisme”.

OIC’s secretaris-generaal Yousef Al-Othaimeen zei dat OIC “in solidariteit is met de Somalische regering in haar oorlog tegen het terrorisme”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Huisartsenpost ziet minder patiënten

Dealende portiers Amsterdams vijfsterrenhotel ontmaskerd