in

De corona-zelftestkits mogelijk volgende maand in winkels

Snelle coronatests die geen medisch toezicht vereisen, zouden tegen volgende maand in supermarkten en apotheken beschikbaar kunnen zijn, zegt minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, vrijdag.

“Snelle tests, die mensen zelf kunnen nemen, zouden door werkgevers, en op scholen en universiteiten gebruikt kunnen worden om de arbeidsomstandigheden veiliger te maken”, aldus De Jonge.

Momenteel kunnen sneltests alleen onder medisch toezicht worden gebruikt, “maar die clausule moet uit contracten worden geschrapt”, aldus de minister. Dit zou fabrikanten in staat stellen om een aanvraag in te dienen voor zelftesten door hun testinstanties.

Testen is de sleutel tot het uitroeien van het virus en het eenvoudiger en toegankelijker maken van tests speelt hierin een sleutelrol, zei De Jonge. “Dit kunnen we doen door de tests naar de mensen te brengen, in plaats van de mensen naar de test”, aldus De Jonge. “Daarom willen we het voor fabrikanten mogelijk maken om een zelftestversie van hun sneltests te maken.”

De Trouw meldde vrijdagochtend dat miljoenen snelle coronatests ongebruikt blijven in magazijnen omdat de overheid er ‘voorzichtig’ mee wil omgaan. De regering heeft minstens 26 miljoen snelle tests op voorraad, maar ze zullen maandenlang niet worden gebruikt totdat de resultaten van proefprojecten zijn beoordeeld, aldus de krant.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Koning Winter maakt een comeback : Temperaturen dalen onder de nul

ProRail : Maak de spoorwegen weerbestendig tot 2050