in ,

De burgemeester van Amerikaans hoofdstad veroordeelt reactie van politie op demonstranten

Burgemeester van Washington, Muriel Bowser, heeft op maandag zijn ongenoegen uitgesproken tegen de politie voor het afvuren van traangas op demonstranten om de weg vrij te maken voor president Donald Trump, die een kerk wilde bezoeken.

“Ik heb een avondklok ingezet vanaf 19 uur. Ruim 25 minuten voor de avondklok en zonder provocatie, gebruikte de federale politie munitie op vreedzame demonstranten voor het Witte Huis, een daad die het werk van @DCPoliceDept officieren moeilijker zal maken. Schandelijk!” schreef ze op haat Twitter pagina.

De politie, gesteund door de Nationale Garde, bestormde het vreedzame protest in Lafayette Park tegenover het Witte Huis.

Trump bracht maandag een verrassende bezoek aan de St. John’s Episcopal Church in Washington, die werd vernield tijdens nachtelijke protesten tegen politiegeweld tegen gekleurde Amerikanen.

De president kwam kort nadat hij tijdens een persconferentie in het Witte Huis heeft gezegd dat hij zijn respect zou betuigen “aan een heel bijzondere plaats”. Trump maakte later ook even tijd vrij om te poseren voor foto’s voor de kerk, terwijl hij een zwart bedekte Bijbel (op zijn kop) ophief voor verslaggevers.

De protesten woeden in de Verenigde Staten sinds er een video op sociale media viraal ging waarop te zien was dat George Floyd, een ongewapende, zwarte-Amerikaan, werd vastgepind door Derek Chauvin, een blanke politieagent, toen hij op 25 mei werd gearresteerd in Minneapolis, Minnesota.

Chauvin knielde bijna negen minuten op Floyd’s nek. Kort daarna leek Floyd het bewustzijn te verliezen en snakte naar adem, terwijl hij herhaalde ‘I can’t breathe’ (ik kan niet ademen) maar Chauvin liet niet los. George Floyd stierf kort nadat hij naar een ziekenhuis was gebracht.

Zijn laatste woorden waren ‘ik kan niet ademen’, wat de slogan werd van de landelijke protesten.

Volgens een autopsie op maandag werd Floyd gedood door ‘verstikking door aanhoudende druk’.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geannuleerde vakanties worden niet gedekt door verzekering

Vanaf 15 juni mogen we weer op vakantie binnen Europa