in

De Britse luchthaven Gatwick blijft dicht vanwege drones

Duizenden passagiers waren gestrand met vluchtverstoringen, omdat een van de drukste luchthavens in de Britse hoofdstad gesloten bleef op donderdagavond nadat er drones op de banen waren gespot.

Meer dan 100 duizend passagiers waren gestrand omdat vluchten niet konden worden hervat, terwijl binnenkomende vluchten werden omgeleid naar Luton, Heathrow, Stansted en Manchester.

De politie van Sussex heeft eerder gezegd dat het geen terreurgerelateerd incident was, maar een ‘opzettelijke daad’.

Minister van Defensie, Gavin Williamson bevestigde dat het militaire personeel is ingeschakeld om de politie te ondersteunen.

“De strijdkrachten hebben een scala aan unieke capaciteiten en dit is niet iets dat we gewoonlijk zouden inzetten, maar we zijn er om te helpen en alles te doen wat we kunnen zodat ze de luchthaven zo snel mogelijk weer kunnen openen.” aldus Williamson.

Chris Woodroofe, Algemeen Directeur van Gatwick, zei dat het onmogelijk was om te vertellen wanneer vluchten van Gatwick Airport zouden worden hervat.

Premier, Theresa May die medeleven betuigt voor de gestrande passagiers, zei dat haar regering alles deden wat zij konden om de vluchten weer te hervatten.

Gatwick is een van de weinige grote luchthubs in de buurt van Londen en er wordt gevreesd voor een knock-on effect als de vluchten niet snel weer normaal zijn in een van de drukste tijden van het jaar.

Verwacht wordt dat bijna 3 miljoen passagiers de luchthaven zullen gebruiken in de komende feestperiode tot het nieuwe jaar.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Huisartsentekort verwacht in Zeeland, Achterhoek en Drenthe

Nederlanders kamperen op vliegveld Barcelona