in

De belangrijkste EU-top over de Brexit begint in Brussel

Een tweedaagse conferentie over Brexit tussen het Verenigd Koninkrijk en 27 EU-leiders is donderdag begonnen in Brussel.

In een gesprek met de media wezen de leiders erop dat het niet mogelijk was om de Brexit-overeenkomst van afgelopen maand tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU te wijzigen.

Eind november hebben de 27 leden van de EU de terugtrekkingsovereenkomst en de politieke verklaring over het toekomstige EU-VK relatie goedgekeurd.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei dat de deal die door 27 EU-landen is overeengekomen niet kan worden gewijzigd.

Ze zei dat de top ook de escalerende spanningen tussen Rusland en Oekraïne ging aanpakken, evenals begrotingskwesties.

De Franse president Emmanuel Macron zei ook dat er een politieke discussie over de deal zou worden gevoerd en voegde eraan toe: “We kunnen geen juridisch bindende overeenkomst voor heronderhandeling openen.”

De Nederlandse premier Mark Rutte verklaarde dat ze klaar waren om de nodige ondersteuning aan te bieden aan May, maar de bestaande deal was de enige deal die kon worden bereikt toen het land besloot het blok te verlaten.

De langetermijnbegroting, de interne markt, migratie en externe betrekkingen van de EU zullen ook centraal staan in de tweedaagse top, volgens de officiële website van de Europese Raad.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Supermarkten verwachten record kerstomzet

‘Gele Hesjes’ demonstranten gaan zaterdag door met protesten