in

De avondklok wordt opgeheven als nieuwe coronagevallen blijven dalen

Als het aantal positieve coronatests blijft dalen, zal de avondklok in de vroege ochtend van 10 februari eindigen, zo melden bronnen in Den Haag.

De avondklok, de eerste in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog, is negen dagen geleden ingesteld van 21 uur tot 04:30 uur. Het doel is om sociale contacten te verminderen, en de verspreiding van het coronavirus tegen te werken.

De minister president, Mark Rutte, had toen de avondklok werd aangekondigd, gezegd dat het zou lopen tot de tweede week van februari, als het positieve testpercentage zou dalen. Het RIVM meldde zondag 3714 nieuwe coronagevallen, het laagste aantal sinds 1 oktober.

De ministers zullen tijdens de kabinetsvergadering van morgen een definitief besluit nemen over de avondklok, wanneer ambtenaren bespreken welke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan worden afgebouwd en in welke volgorde.

Ministers hebben al aangekondigd dat basisscholen en kinderdagverblijven vanaf 8 februari open mogen. Middelbare scholen en naschoolse clubs mogen nog niet open.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Politie verbreekt illegale demonstratie in Amsterdam

Niet-essentiële winkels mogen beperkt openen