in

Dagelijks meer dan 1000 coronasterftes in Groot-Brittannië

Het aantal dagelijkse sterfgevallen aan gevolgen van het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk overtrof donderdag voor de tweede dag op rij de 1000.

In het Verenigd Koninkrijk vielen de afgelopen 24 uur 1162 doden aan gevolgen van het coronavirus, en het is pas de 10e keer dat de dagelijkse sterfgevallen de 1000 overschrijden. Het is tevens de hoogste dodental sinds 21 april.

Het totale aantal doden in het Verenigd Koninkrijk staat momenteel op 78.508.

Ook zijn er 52.618 positieve coronatesten gemeld, waarmee het totale aantal gevallen op 2.889.419 komt.

De Britse premier, Boris Johnson, sprak vandaag tijdens een persconferentie over de vaccinatie-inspanningen van het land.

Hij zei dat er tegen het einde van de week meer dan 1000 vaccinlocaties zouden zijn onder leiding van huisartsen in hun lokale praktijken, evenals nog eens 223 ziekenhuislocaties waar mensen kunnen worden gevaccineerd binnen een straal van 10 mijl van waar ze wonen.

Johnson zei dat tot nu toe meer dan 1,5 miljoen mensen hun eerste vaccinatiedosis hadden gekregen, dat zijn meer vaccinaties dan alle landen in Europa samen.

Hij zei dat het nieuwe plan, dat maandag volledig zal worden gepubliceerd, op 15 januari honderdduizenden vaccinaties per dag zal betekenen.

Johnson voegde toe dat de medicijnen die normaal worden gebruikt om reumatoïde artritis te behandelen, tocilizumab en sarilumab, nu zullen worden toegediend aan coronapatiënten op de intensive care, in de hoop dat ze levens kunnen redden.

Sir Simon Stevens, de chief executive van de National Health Service, sprak met Johnson en zei dat er nu 50 procent meer coronapatiënten waren dan tijdens het hoogtepunt van de eerste golf van de pandemie vorig jaar. Hij voegde eraan toe dat het aantal “zeer snel” groeide.

Sinds Kerst zijn er 10 duizend nieuwe coronapatiënten geregistreerd, “wat overeenkomt met 20 acute ziekenhuizen”, benadrukt Stevens. Dit alles gebeurde in de winter, wat vaak de drukste tijd van het jaar is voor de NHS, en hij drong er bij de mensen op aan zich aan de lockdown te houden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geert Wilders : Nederland is corrupt!

Verwijder Trump onmiddellijk uit zijn ambt