in , ,

D66 wil geen ‘bodemprijs’ vliegtickets : Een minimumprijs voor vliegtickets invoeren

Vluchten naar Barcelona, Parijs of Kreta voor maar een paar euro moeten onmogelijk worden gemaakt door de invoering van een minimumprijs voor vliegtickets, volgens parlementsleden van partij D66.

D66 wil voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen tickets verkopen tegen bodemprijzen, aangezien er meer en meer mensen weer vliegtickets kopen, sinds de coronaversoepeling op 1 juni. “Het is zeer waarschijnlijk dat luchtvaartmaatschappijen proberen hun routes vast te houden om hun landingsrechten op Schiphol te behouden.” aldus D66-luchtvaartwoordvoerder Jan Paternotte, “En om de vliegtuigen te vullen zullen prijzen ver onder de kostprijs worden verlaagd. Iedereen begrijpt dat je niet voor tien euro naar Thessaloniki kunt vliegen en een eerlijke minimumprijs voor vliegtickets zou ook het treinverkeer kunnen stimuleren.”

Paternotte wil dat minister van Infrastructuur, Cora van Nieuwenhuizen, de mogelijkheden voor uitvoering van de maatregel opmaakt, “De minimale vliegkosten, inclusief belastingen en landingsrechten, zouden ongeveer 34 euro moeten kosten.” zei hij.

GroenLinks heeft al gezegd een minimale ticketprijs te ondersteunen, naar aanleiding van het besluit van Oostenrijk om een minimum van 40 euro in te voeren als voorwaarde voor het redden van de staatsluchtvaartmaatschappij Austrian Airlines. En volgens omroep NOS steunt ChristenUnie ook het plan.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Drugsgebruik afgenomen in Amsterdam tijdens de lockdown

EU hoopt binnen een jaar COVID-19 vaccins te leveren