in ,

Crisisbesprekingen bij KLM : Overheidssteun in gevaar

Volgens het Financieele Dagblad is de luchtvaartmaatschappij er niet in geslaagd een deal met de vakbonden over kostenbesparingen te sluiten, waardoor het overheidspakket van 3,4 miljard euro in twijfel wordt getrokken.

Ondanks ze eerder een akkoord hadden bereikt, zeggen vakbonden die het cabinepersoneel en het grondpersoneel vertegenwoordigen nu, dat ze niet tevreden zijn dat piloten hebben onderhandeld over een beter kostenbesparingspakket, schrijft het FD.

“Vakbonden en KLM-chef Pieter Elbers voeren nu vrijdagmiddag spoedgesprekken met de vakbonden”, aldus het FD. Minister van Financiën, Wopke Hoekstra heeft toegezegd eind deze maand te reageren op het herstructureringsplan.

Volgens de Telegraaf suggereren bronnen echter dat het kabinet geen geduld meer heeft met het bedrijf, de vakbonden en piloten, en is Hoekstra geneigd het pakket zoals het er nu uitziet niet te steunen.

Het pakket voorziet tot dusver in het verlies van 5000 banen tegen het einde van het jaar, of ongeveer 15 procent van het totale personeelsbestand vóór de coronacrisis.

Moederbedrijf Air France, zei vrijdag dat de groep in het derde kwartaal een nettoverlies van 1,67 miljard euro had geleden, doordat het aantal passagiers met 70 procent daalde tot 8,8 miljoen. KLM boekte een verlies van 234 miljoen euro, wat zelfs 500 miljoen euro zou zijn geweest zonder overheidssteun voor het uitbetalen van salarissen.

“Deze cijfers laten maar weer eens zien hoe slecht het nog steeds is in de luchtvaart”, zei Elbers. “Om het bedrijf draaiende te houden en zoveel mogelijk banen te beschermen, zijn de leningen en garanties van de Nederlandse staat cruciaal.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De situatie is niet veel langer houdbaar : Zorg smeekt burgers om hulp

Tweederde van Nederland werkt liever vanuit huis