in

Covid-19 ziekenhuisopnames zullen naar verwachting de eerste golf overschrijden

Ernst Kuipers zei dat het mogelijk was dat tegen het einde van volgende maand meer dan 1500 patiënten op de intensive care zouden liggen, en waarschuwde dat de bezettingsgraad sneller steeg dan verwacht.

De stijging van het aantal infecties is de afgelopen week licht vertraagd van 27 procent naar 22 procent per week, hoewel er ongeveer 1500 gevallen ontbraken in de cijfers van afgelopen zaterdag, maar het duurt één tot twee weken voordat de ontwikkeling in infecties wordt weerspiegeld in de ziekenhuisaantallen.

“We moeten de zaken nu echt vlak zien te maken, zodat we begin november op een plateau komen”, vertelde Kuipers woensdagochtend in een technische briefing van Kamerleden. “Als dat niet gebeurt, gaan we echte problemen tegemoet.”

Uit de opnamecijfers van woensdag bleek dat nog eens 313 patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis werden behandeld, twee meer dan het aantal dat de vorige dag werd opgenomen. In totaal zijn er momenteel 2376 coronapatiënten, van wie er 545 op de intensive care liggen.

Op het hoogtepunt van de eerste golf begin april, werden ongeveer 3000 patiënten behandeld in ziekenhuisafdelingen en 1400 op intensive care-afdelingen, van wie 58 werden overgebracht naar ziekenhuizen in Duitsland.

Het RIVM registreerde woensdag 8123 nieuwe besmettingen, maar door technische problemen was het cijfer onvolledig. Er werd bevestigd dat nog eens 54 mensen zijn overleden, waarmee de recente opwaartse trend wordt voortgezet.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Mark Rutte : Volledige lockdown is nog steeds mogelijk

Drie doden bij mesaanval in Franse kerk : Vrouw onthoofd