Flower
COVID-19 gevallen schieten omhoog in Frankrijk : Avondklok van start

COVID-19 gevallen schieten omhoog in Frankrijk : Avondklok van start

Terwijl Parijs en andere steden in Frankrijk de eerste avond van een avondklok op zaterdag ingaan, bereiken nieuwe gevallen van coronavirusinfecties een nieuw dagelijks record.

BN’ers ‘doen niet meer mee’ : #ikdoenietmeermee tegen Coronamaatregelen
Westnijlvirus in Nederland : Koorts en griepachtige klachten
Erdogan spreekt Griekenland toe : Laten we diplomatie een kans geven

Er zijn 90 nieuwe doden gemeld aan gevolgen van het coronavirus, waarmee het dodental in Frankrijk nu op een totaal van 33.392 staat. Er zijn 7.198 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, waarvan 1.269 op de IC.

Frankrijk verkeert in een officiële noodtoestand met uitgaansverbod in Parijs, Ile-de-France, Lille, Grenoble, Lyon, Aix-Marseille, Montpellier, Rouen, Saint-Etienne en Toulouse.

De avondklok, van 21 uur tot 6 uur, zal vier weken duren. Uitzonderingen zijn van toepassing op medische instellingen, hotels, thuisbezorgingsbedrijven en openbare instellingen, waaronder politie en brandweerkazernes.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken, Gerard Darmanin, zal een troepenmacht van 12 duizend politieagenten en gendarmes worden gemobiliseerd om de avondklok af te dwingen.

Als bewoners hun huis moeten verlaten tijdens de avondklok, kan er opnieuw een attest worden gedownload van de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken om de reden te vermelden en het moet worden getoond met de juiste identificatie en een bewijs van tewerkstelling als de autoriteiten stoppen.

Overtreders krijgen een boete van 135 euro. Bij herhaalde overtredingen kan een boete van 3.750 euro of zes maanden gevangenisstraf worden opgelegd, afhankelijk van de overtreding.

De avondklok is bedoeld om de verspreiding van het virus te beteugelen, met een toename van infecties en dodelijke slachtoffers in de afgelopen weken, vooral de laatste week.

Het meest zorgwekkende is het effect dat het heeft op medische voorzieningen. Ziekenhuizen hebben een beperkte capaciteit en bedden voordat ze een noodsituatie zullen bereiken en patiënten moeten wegsturen.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0