in

Covid-19 dodental stijgt met 28

Het Nederlandse officiële dodental van het coronavirus is donderdag met 28 gestegen naar 5590, meldde het RIVM in de update van donderdag. Nog eens 27 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis en 270 mensen testten positief op het coronavirus.

Het werkelijke dodental ligt vermoedelijk zo’n 40 procent hoger, op basis van de werkelijke sterfgevallen sinds het coronavirus eind februari Nederland heeft getroffen.

Het kabinet maakt volgende week of de week erna bekend of ze door kan gaan naar de volgende fase om de maatregelen te versoepelen. Hoe het virus de komende weken zal verspreiden is cruciaal in het beslissen van verdere versoepeling.

De cijfers komen tegelijkertijd, terwijl openbaar vervoerbedrijven hun plannen publiceren om het hoofd te bieden aan een verwachte toename van het aantal passagiers vanaf 1 juni, wanneer middelbare scholen weer beginnen en mensen in beperkte aantallen musea, cafés en restaurants mogen bezoeken.

In het protocol staat dat conducteurs, reizigers die geen mondmasker dragen, niet specifiek zullen aanspreken, ook al is een mondmasker vanaf 1 juni verplicht in het openbaar vervoer.

“Als passagiers zich niet houden aan de regels (verplichte mondmasker, red.) kunnen ze een boete krijgen.” zo staat het in het protocol. Hoe hoog de boete zal zijn is niet vermeld. Treinen, trams en bussen rijden vanaf 1 juni volgens de normale dienstregeling.

Tot nu toe hebben bijna tienduizend mensen een boete gekregen van politie en stadswachters omdat ze niet voldoende afstand hebben gehouden in het openbaar of voor het vormen van illegale groepen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona maatregelen helpen ook tegen andere infecties

Luchtvaartmaatschappijen moeten gedupeerde klanten toch terugbetalen