in

Covid-19 antilichamen gevonden in moedermelk

Het onderzoeksteam onderzoekt nu of de melk kan worden gebruikt om corona-infecties bij kwetsbare mensen te voorkomen tijdens een eventuele tweede golf, mogelijk in de vorm van gearomatiseerde ijsblokjes.

Het is al ontdekt dat de antistoffen niet worden vernietigd door de melk te pasteuriseren, wat nodig is om deze bruikbaar te maken voor andere mensen, “We denken dat bij het drinken van de melk de antistoffen zich hechten aan het oppervlak van onze slijmvliezen.” zegt Hans van Goudoever, hoofd van het Emma-kinderziekenhuis van het UMC, “Vervolgens vallen ze de virusdeeltjes aan voordat ze het lichaam binnendringen.”

Het UMC is een campagne gestart om duizend vrouwen te vinden die bereid zijn 100 ml moedermelk te doneren voor het onderzoeksproject.

“Vrouwen die mogelijk coronavirus hebben gehad zonder het te merken, kunnen ook antistoffen hebben gemaakt die in melk kunnen worden aangetroffen,” zei Van Goudoever, “We zoeken dus moeders die mogelijk ook besmet zijn. Zelfs als dit niet het geval blijkt te zijn, kan hun melk worden bewaard voor verder onderzoek, als ze hier toestemming voor geven.”

Vrouwen die willen deelnemen, kunnen contact opnemen met covid.milk@amsterdamumc.nl

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kabinet : Geen loonsverhoging voor zorgmedewerkers

Overstromingen in China : meer dan 100.000 geëvacueerd