in

Coronavirus zet opmars voort in Nederland

De opmars van het coronavirus in Nederland ‘gaat onverminderd door’, maar het is nog te vroeg om het effect van de recente lockdown te beoordelen, zegt het RIVM op dinsdag, tijdens zijn laatste wekelijkse update.

In totaal is het aantal nieuwe infecties met 20 procent gestegen in de zeven dagen tot 22 december. “Er is rekening gehouden met late rapportage vanwege IT-problemen”, aldus het bureau.

Er was de afgelopen week een toename van 8,4 procent in het aantal tests, waardoor het totaal op 509.644 komt in de week tot 20 december. “Maar de stijging van het aantal positieve tests wordt niet alleen verklaard door de toename van het aantal tests, en het aantal positieve tests steeg van 12,1 procent tot 13,6 procent”, aldus het RIVM.

De toename van het aantal meldingen per 100 duizend mensen is in alle leeftijdsgroepen, maar het hoogst bij tieners onder de 18 jaar, terwijl de r-factor, of de snelheid waarmee het virus zich verspreidt, blijft op 1,25.

In de week tot 20 december werden nog eens 1549 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis opgenomen, 223 meer dan in de voorgaande periode van zeven dagen. Het aantal intensive care-patiënten steeg met 57 naar 287, en 472 mensen stierven aan het coronavirus. Dit waren er 398 in de week ervoor.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederland heft het reisverbod op vanuit Groot-Brittannië

Slachtoffers toeslagenaffaire krijgen € 30.000 schadevergoeding