in

Coronavirus treft New Yorkse maffia

De coronacrisis raakt allerlei bedrijfstakken en ook de New Yorkse maffia blijkt te bezwijken onder het virus dat wereldwijd duizenden slachtoffers heeft opgeëist. Volgens de New York Post hebben maffiabazen het zwaar door de uitbraak van het coronavirus.

Politiebronnen van de Amerikaanse tabloid melden dat Covid-19 iets voor elkaar heeft gekregen dat de politie al jaren probeert zonder resultaat, georganiseerde criminaliteit in de straten van New York indammen.

The New York Post schrijft dat alle takken waar de maffia normaal sterk in is, zoals illegaal gokken en afpersen, zijn geraakt door de uitbraak van het coronavirus. Er wordt zo goed als niet meer gegokt omdat alle grote wedstrijden van bijvoorbeeld honkbal of paardrace, niet doorgaan. Ook kunnen de gangsters restaurants niet meer afpersen want alle restaurants zijn vanwege veiligheidsredenen gesloten. Ook is de maffia in New York groot in het vuil ophalen in de stad maar ook dat zit er momenteel niet in.

“Er leven veel mensen van het geld dat de criminaliteit opbrengt.” aldus een politiebron van het tabloid die schat dat de verliezen van de maffiafamilies zitten op rond tien miljoen dollar. De enige inkomsten dat de maffia nog wel heeft komt voort uit drugsdeals, die ondanks het coronavirus nog gewoon doorgaan.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Tunahan Kuzu vertrok vanwege ‘grensoverschrijdend gedrag’

Corona : Maatregelen worden verlengd tot 28 april