in

Coronavirus : Scholen gaan dicht en houd anderhalf meter afstand van elkaar

Minister Bruins van Medische Zorg en Minister Slob van Onderwijs hebben gisteren de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus bekend gemaakt. Zo is er na veel overleg, alsnog besloten om alle scholen en kinderopvang te sluiten. De horeca krijgt het ook te verduren vanwege het coronavirus, want ook alle eet- en drinkgelegenheden moeten hun deuren sluiten. Sportclubs, seksclubs, sauna’s en coffeeshops zijn ook sinds gisteren gesloten tot zes april.

Er zijn wel wat uitzonderingen voor kinderopvang, want zo is er besloten dat ouders met ‘vitale beroepen’ zoals, brandweer, zorg of politie, wel gebruik mogen maken van kinderopvang. Wel zullen er de komende weken extra onderzoeken worden gedaan naar besmettingsrisico van jongeren en kinderen. Na deze onderzoek zal er worden besloten wat er gaat gebeuren met scholen en kinderopvangorganisaties.

Er waren al eerder maatregelen bekend gemaakt en samen met de nieuwe, wat strengere maatregelen, is de datum met een week verlengd naar 6 april. We zijn ook gevraagd om een gepaste afstand van elkaar te houden op straat en in winkels, “De richtlijn hierbij is 1,5 meter.” aldus minister Bruins die meteen erachter voegde dat dit niet de laatste maatregelen zullen zijn.

Minister Bruins benadrukte nogmaals dat hamsteren nergens voor nodig is, “Dat is niet nodig, en veroorzaakt problemen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederland ontdekt medicijn tegen het coronavirus

Ibuprofen verergerd het coronavirus