in ,

Coronavirus : Op zoek naar ‘patient zero’

Terwijl de hele wereld besmetting probeert te voorkomen en iedere mogelijke patiënt in quarantaine neemt, zijn de Chinezen drup op zoek naar nummer één, ‘patient zero’, de eerste mens die ziek werd door het coronavirus en een wereldwijde epidemie veroorzaakte. De zoektocht is nog zonder resultaat, want we hebben helemaal geen informatie over de mogelijke eerste patiënt. Is het een man of een vrouw of zijn het meerdere mensen. Maar het zoektocht gaat door want het vinden van ‘patient zero’ is van groot belang.

Volgens de Wereldgezondsheidsorganisatie WHO ligt het voor de hand dat de eerste coronazieke uit Wuhan, China komt. Dat is ook waar de virusuitbraak begon. Maar Wuhan telt 11 miljoen inwoners en het coronavirus zou eind vorig jaar, van dier op mens zijn overgedragen op een markt in Wuhan, waar vlees en vis werd verhandeld. Dus het zoektocht is op volle gang maar loopt niet echt soepeltjes.

Waarom willen artsen en wetenschappers zo graag weten wie deze ‘patient zero’ is?

Als we de eerste coronazieke hebben gevonden kunnen we meer informatie inwinnen over het virus. Artsen en wetenschappers kunnen dan pas echt onderzoeken hoe de ziekte is ontstaan en wanneer precies het virus is overgedragen van dier naar mens. En natuurlijk, misschien het meest belangrijke vraag, hoe verspreidt het virus zich zo snel? De antwoorden van deze vragen zal artsen en wetenschappers helpen Covid-19 veel beter in kaart te brengen. Deze informatie zal ons kunnen helpen om direct, meer gerichte maatregelen te kunnen nemen om verdere verspreiding tegen te gaan.

Ook zal meer informatie natuurlijk kunnen helpen om het virus in de toekomst eerder te kunnen constateren, en helpt alle informatie om een goed medicijn te kunnen maken.

De Chinezen zijn dag en nacht bezig met het zoeken van deze ‘patient zero’ die de sleutel kan zijn van alles, maar als deze persoon wordt gevonden, zullen wij nooit weten wie hij of zij is. Dit heeft natuurlijk te maken met privacy maar de grootste reden voor deze geheimhouding is angst dat er geweld tegen deze patiënt zal worden gebruikt. ‘Patient zero’ zou de schuld kunnen krijgen van alle leed en dood door het coronavirus.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronapatiënt Helmond : ‘Geen last van virus maar wel van reacties.’

79 doden in Italië door coronavirus