in , ,

Coronavirus domineert Google-trends tijdens lockdown

Aangezien het internetverkeer toeneemt als gevolg van wereldwijde blokkades als gevolg van het coronavirus, is het geen verrassing dat de pandemie de zoekopdrachten van zoekmachines domineert.

Toen de pandemie op 16 maart wereldwijd begon toe te nemen, schoot de term ‘coronavirus’ omhoog naar de top van wereldwijde zoeklijsten, volgens Google Trends Analytics-gegevens.

Sinds de wereldwijde piek is de populariteit van het coronavirus als zoekterm geleidelijk afgenomen, waardoor het plaats heeft gemaakt voor vragen over dagelijkse statistieken over de effecten van de pandemie.

Hoewel het virus zich wereldwijd snel blijft verspreiden, bevinden verschillende regio’s zich in verschillende stadia van de uitbraak.

De pandemie bereikte in sommige landen al een hoogtepunt, terwijl het pas recentelijk andere begon te treffen. Hoe dan ook, COVID-19 en het effect ervan zijn nog steeds een groot probleem in de wereld.

Door dagelijkse cijfers te delen, heeft Google geprobeerd licht te werpen op hoe de wereld op zoek is naar informatie over het virus.

De meest gestelde vragen op dinsdag waren,

Wat is het coronavirus?
Hoeveel mensen zijn er vandaag overleden aan het coronavirus?
Wanneer was het eerste geval van het coronavirus?
Hoe lang duurt het voordat de coronavirus testresultaten worden verkregen? en,
Waar begon het coronavirus?”

Andere populaire vragen hadden betrekking op de economie, onderwijs, vaccins en beschermingsmethoden.

Vorige week zochten mensen vooral naar informatie over handen wassen om zich beter te beschermen tegen het virus, maar ook over mondmaskers en sociale afstand.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Amsterdam wilt ‘de juiste toeristen’ trekken

Belastingdienst geeft toe : Mensen met dubbele nationaliteit werden extra streng gecontroleerd