in

Coronavirus : Dodental in Nederland stijgt naar 276

Het RIVM heeft gisteren in hun dagelijkse updates bekend gemaakt dat het dodental van coronavirus in Nederland met 63 is gestegen naar 276.

Nog eens 811 mensen hebben positief getest op het coronavirus, wat het totaal aantal positieve tests op 5560 brengt. Bijna 1.500 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen en dit is inclusief de mensen die al zijn ontslagen van het ziekenhuis. Het dodental is de afgelopen dagen met 30 tot 40 gestegen en dit is veruit de hoogste dagelijkse stijging tot nu toe.

Het RIVM zei echter dat er verschillende redenen kunnen zijn waarom we zulke stijgingen zien, “Deze variatie in de cijfers zegt niets over de impact van de medio maart ingevoerde maatregelen. We verwachten dat dit eind deze week of het begin van de volgende week duidelijk wordt.” aldus het RIVM, die ook meld dat niet alle dagelijkse sterfgevallen dezelfde zijn overleden.

Maandag kondigde de regering een nieuwe reeks maatregelen aan om de verspreiding van de tegen te gaan en ouderen en kwetsbaren te beschermen.

Deze omvatten een verbod op alle formele bijeenkomsten tot 1 juni en de invoering van boetes voor mensen die niet 1,5 meter uit elkaar blijven.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Lockdown van Wuhan wordt op 8 april opgeheven

Acht leden van een Neonazi groep veroordeeld tot gevangenisstraffen in Duitsland