in

Coronavirus : Aantal besmettingen in Nederland staat op 804

Er zijn gisteren vijf mensen aan het coronavirus overleden kwamen er nog eens 190 nieuwe besmettingen bij. Het RIVM meldt ook in hun nieuwste update dat het totaal aantal besmettingen daarmee op 804 staat en het aantal sterfgevallen op tien.

Het RIVM benadrukt dat het bij alle sterfgevallen ging het om oudere patiënten met ‘onderliggend lijden’. Het is niet bekend gemaakt waar de overledenen woonden.

Brabant staat nog altijd op nummer één met het aantal besmettingen. Tilburg telt er inmiddels 67 en Breda, 53. Buurgemeenten Meierijstad en Uden lopen ook met beide 25 besmettingen, voor. Utrecht heeft inmiddels 26 bevestigde gevallen. In Amsterdam en Rotterdam zijn dit er nog 20 en in Den Haag 8. In het zuiden van Limburg is het hardst getroffen regio Sittard-Geleen met 23 coronavirus besmettingen.

Mensen in de zorgsector worden het vaakst getest dan andere groepen en dit blijkt ook wel want van de 804 bevestigde personen werken er 179 in de zorg. Brabant heeft er ondertussen voor gekozen om dit niet meer te doen en om het aantal beschikbare tests te gebruiken voor patiënten die op de eerste hulp binnenkomen met klachten die op corona kunnen wijzen.

Het kabinet heeft al strengere maatregelen aangekondigd, zoals een verbod op bijeenkomsten met meer dan honderd mensen, om de verdere verspreiding van het virus tegen te werken. Of er nog strengere maatregelen komen na aanleiding van de laatste cijfers is nog niet bekend, “De maatregelen die nu zijn genomen zijn al behoorlijk vergaand. Dit vraagt solidariteit van alle Nederlanders. Je doet het misschien niet voor jezelf, maar om te voorkomen dat het ziekenhuis verstopt raakt, of dat je kwetsbare medemens besmet raakt. We moeten er samen alles aan doen om te zorgen dat de piek van de epidemie zo laag mogelijk blijft.” aldus RIVM-woordvoerder Wychgel.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkije annuleert vluchten naar 9 Europese landen

Nederland ontdekt medicijn tegen het coronavirus