in

Coronavaccinaties van start in België

Mensen in België ontvingen maandag de eerste COVID-19 vaccins ontwikkeld door BioNTech / Pfizer, nadat het vorige week was goedgekeurd door het European Medicine Agency.

Het eerste Belgische vaccin werd aan de 96-jarige Jos Hermans gegeven in een verpleeghuis in de gemeente Puurs, waar de productiefaciliteit van Pfizer is gevestigd.

Hermans heeft, na zijn vaccinatie, nog gesproken met lokale media, “Ik voel me nu 30 jaar jonger,” aldus Hermans.

Aangezien de massale vaccinatie in het hele land is begonnen, geeft de regering in België prioriteit aan zowel ouderen, als mensen die in verpleeghuizen werken.

In de tweede fase zullen de gezondheidswerkers, 65-plussers en mensen tussen de 45-65 jaar met chronische ziekten worden gevaccineerd.

Het land met 11 miljoen inwoners is van plan om tegen eind 2021, 70 procent van zijn bevolking te vaccineren.

België werd het hardst getroffen door de tweede coronagolf, met gemiddeld 15 duizend dagelijkse gevallen, waarna de regering besloot om een avondklok in te stellen en, bars, cafés en restaurants te sluiten als onderdeel van de coronamaatregelen.

Op 18 en 24 december registreerde België dagelijks gemiddeld 2170 nieuwe coronagevallen, met een totale besmettingsaantal van bijna 639 duizend.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

AstraZeneca-vaccin 95% effectief : Heel goed nieuws voor Nederland

Aantal nieuwe coronagevallen dalen tot onder de 7500