in

Coronavaccin proef begint in Juli

Een vaccin tegen het coronavirus dat wordt ontwikkeld door farmaceutische dochteronderneming Janssen Biologics in Leiden zal in juli beginnen met testen op mensen, zo meldt het bedrijf.

Het bedrijf, dat eigendom is van de Amerikaanse multinational Johnson & Johnson, had de proeffase gepland voor september, maar de positieve resultaten hebben de onderzoekers overtuigd om de testen te vervroegen naar juli.

Nederland heeft toegezegd de productie van het virus te ‘bevorderen en te vergemakkelijken’, maar heeft strikte voorschriften voor testen, wat betekent dat er proeven zullen plaatsvinden in België en in de Verenigde Staten. Meer dan duizend gezonde volwassenen tussen 18 en 45 jaar zullen deelnemen aan een gerandomiseerde dubbelblinde studie die onderzoekers antwoorden zal geven over de veiligheid van het vaccin en het vermogen ervan om antilichamen te produceren in het lichaam.

De productie van het vaccin zal plaatsvinden in Leiden, de Verenigde Staten en mogelijk ook Azië. Ondanks het ontbreken van testresultaten is er al een doel gesteld van een miljard doses voor 2021, “Als het vaccin niet werkt, moeten we het vernietigen. Dat is het risico dat we nemen,” aldus hoofdonderzoeker Janssen en UvA-hoogleraar virologie Hanneke Schuitemaker tegen het AD, “Maar als het werkt, willen we het zo snel mogelijk aan iedereen kunnen leveren.”

Ondanks de toezeggingen van Janssen dat het vaccin eerlijk verdeeld zal zijn over alle landen, merkt de krant echter op dat president Donald Trump, wiens regering een half miljard dollar heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van het vaccin, misschien aanspraak wil maken op de vaccins die in de Verenigde Staten worden geproduceerd.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Duitsland : “Geen reisverbod voor Turkije”

Geen Zwarte Piet meer in Arnhem en Nijmegen