in

Coronavaccin komt zonder verplichtingen

Ook een werkgever mag jou niet verplichten om je te laten vaccineren, “Maar als er eenmaal een goed vaccin is, zouden wij het onverstandig en onacceptabel vinden als personeel dat niet zou nemen.” zo zegt een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, “Doordring ze ervan dat vaccinatie veiliger is voor henzelf, voor patiënten en collega’s.”

Als er toch zorgpersoneel zou zijn die een vaccinatie weigert kunnen hun de toegang wordengeweigerd kan tot bepaalde afdelingen, zoals de ic. Dit wordt bevestigd door arts-microbioloog, Andreas Voss van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, “Als een kleine groep niet voor vaccinatie kiest, kun je hen uitsluiten van directe patiëntenzorg. Maar dan moet je wel genoeg ander personeel hebben.”

Woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen verzekerd iedereen dat het niet direct gaat om een ‘werkverbod’, “Technisch gezien is het personeel op een IC zo goed beschermd dat er geen overdracht van het virus zou kunnen plaatsvinden.”

De FNV krijgt ook veel vragen over gang van zaken, als er eenmaal een vaccin komt, komen vragen binnen, “Ons antwoord, een baas mag geen vaccinatie eisen. Het is zelfs verboden om een coronatest of temperatuurcheck te verplichten. Werknemers hoeven dus niet mee te werken.” aldus een woordvoerster van de vakbond, die benadrukt dat een werkgever, als je een vaccinatie weigert, jou mag verplichten om thuis te werken, “Maar bij cruciale beroepen in de zorg of het onderwijs is dat praktisch gezien onmogelijk.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

AstraZeneca onderbreekt het Covid-19 vaccinonderzoek na vermoedelijke bijwerking

Hoogste aantal coronabesmettingen in Nederland sinds April