in ,

Coronapandemie zal een blijvende impact hebben op toerisme Amsterdam

De impact van het coronavirus op het toerisme in Amsterdam zal dit jaar weer enorm zijn, aldus economen van ABN Amro bank.

Naar schatting zal de toeristenuitgaven in de hoofdstad dit jaar met 8 miljard euro dalen, vergeleken met de recordinkomsten van 18,6 miljard euro in 2019, en dat het aantal toeristen met 67 procent zal afnemen.

In 2020 is het aantal buitenlandse toeristen dat Amsterdam bezoekt gedaald met 83 procent, terwijl het aantal binnenlandse bezoekers meer dan gehalveerd is.

Ongeveer een derde van de 18,6 miljard euro die in 2019 door toerisme werd gegenereerd, werd besteed aan vliegreizen en georganiseerde reizen, die beide zijn gehamerd door beperkingen van het coronavirus.

Ook zullen zakenreizen op een veel lager niveau blijven dan voor het coronapandemie, omdat meer en meer bedrijven hun meetings online houden, volgens ABN Amro.

De prognoses zijn gebaseerd op een herstel van het Europese toerisme vanaf augustus en de hervatting van intercontinentale vluchten in oktober.

De gemeente Amsterdam werkt momenteel aan plannen met lokale bedrijven en bewoners om massa budgettoerisme stop te zetten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer dan 2000 coronapatiënten in het ziekenhuis : Aantal coronagevallen blijft toenemen

Zwemlessen voor kinderen worden hervat