in

Coronamaatregelen zullen strenger worden gehandhaafd

In het bijzonder zullen ambtenaren de waarschuwingen die ze uitdelen formeel noteren, zodat mensen een boete kunnen krijgen als ze voor de tweede keer worden betrapt. “We willen meer uniformiteit in de manier waarop politie en stadswacht werken”, aldus minister van Justitie, Ferd Grapperhaus maandagavond na de bijeenkomst.

“We hebben duidelijkheid en zekerheid nodig bij deze gedeeltelijke lockdown”, zei Grapperhaus tegen verslaggevers.

Afgelopen weekend deelden politie en bewakers 435 boetes uit en gaven 756 waarschuwingen aan mensen die zich niet aan de strengere regels hielden. Deze omvatten een verbod op groepen van meer dan vier, buitenshuis en, een verbod op het nuttigen van alcohol op openbare plaatsen na 20 uur.

Ondertussen heeft Grapperhaus ook de situatie rond marihuana verduidelijkt, die eerst op de, verboden na 20 uur lijst, werd gezet en vervolgens werd verwijderd.

De huidige regels die de verkoop van cannabis een oogje dichtknijpen, “zijn niet van toepassing op het negeren van bezit of gebruik”, zei Grapperhaus.

Het Nederlandse softdrugsbeleid geldt alleen voor de verkoop van drugs, dus “iemand die na 20 uur op straat wiet rookt of ermee wordt betrapt in zijn bezit, kan alsnog een boete krijgen”, aldus de minister.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlandse pensioenstelsel als beste getest, maar ontkomt niet aan bezuinigingen

Alle 17-jarige meisjes krijgen dienstplichtbrief