in

Coronamaatregelen versoepelen, woninginbraak gaat omhoog

Burglar Kuhfuss Mask

Coronamaatregelen zijn versoepeld en we mogen weer naar buiten. Grenzen gaan langzaam open, we gaan weer op reis en dat betekent dat de inbraakcijfers, die de afgelopen maanden historisch laag zijn geweest omdat iedereen natuurlijk thuis zat met z’n allen, beginnen weer flink omhoog te schieten vanwege alle lege woningen. Inbrekers zijn weer aan slag.

Zo meldt de Telegraaf dat het aantal woninginbraken tijdens de coronacrisis was gehalveerd volgens cijfers van de politie. Zo werd er in april 2019 2760 aangiftes gedaan, terwijl er in april 2020 ‘maar’ 1383 aangiftes zijn gedaan voor woninginbraak. En in mei was het niet anders, in mei 2019 waren er 2700 aangiftes en mei 2020 was dit nog maar 1353.

De eerste weken van mei kwamen er 350 aangiftes voor woninginbraak binnen maar dit is de eerste weken van juni inmiddels gestegen met honderd, naar 450 aangiftes per week, “Mensen gaan weer vaker naar hun werk en trekken er meer op uit.” aldus projectleider woninginbraak Sybren van der Velden. “Inbrekers willen nu eenmaal niet gesnapt worden en slaan vooral toe als er niemand thuis is.”

We zitten nog niet op 600 meldingen per week, wat normaal het geval zou zijn rond deze periode, maar Van der Velden is bang dat we wel snel die kant op gaan, “Ik verwacht dat het alleen nog maar zal toenemen, zodat we eind juni mogelijk alweer boven de 2000 inbraken zitten. Dan keren we bijna terug op het normale niveau in juni van 2500.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Bouwers, huurders en investeerders roepen staat op actie te ondernemen bij woningnood

Vrijheid van meningsuiting