in

Coronamaatregelen hebben geen effect : “Supermarkten, apotheken en scholen moeten sluiten.”

Donderdag werden meer dan 9000 positieve tests geregistreerd bij het RIVM, en hoewel het tempo van de stijging lijkt te vertragen, benadrukken de specialisten dat een ‘korte, scherpe’ lockdown nodig is.

De groep, die zichzelf het Rode Team noemt, geeft al enkele weken hun eigen aanbevelingen over het omgaan met het virus aan de regering, en beschouwt zichzelf als een alternatief voor het officiële Management Outbreak Team (OMT).

Ook premier Mark Rutte omschrijft hen als de groep die ‘ons scherp houdt’.

Red Team-lid, Wim Schellekens heeft RTL Nieuws laten weten dat uit de stijging van het aantal besmettingen blijkt dat de eerste maatregelen van de overheid niet voldoende effect hebben gehad.

Schellekens zegt dat alle winkels, deels van supermarkten en apotheken, gesloten moeten worden en dat scholen ook twee weken hun deuren moeten sluiten, “Als we voor een harde lockdown gaan, kunnen we binnen twee weken een deel van ons normale leven weer oppakken.”

Hij voegt toe, “Maar in de tussentijd moeten we de test- en opsporingsprogramma’s op snelheid krijgen.”

Anja Schreijer, lid van de OMT, zei echter tegen omroep NOS dat het nog te vroeg is om te beoordelen of de partiële lockdown impact heeft. “Je kunt geen beleid maken over de dagelijkse cijfers.” zegt ze. “De gedeeltelijke lockdown is een week geleden ingevoerd en mensen moeten hun gedrag aanpassen. Alleen dan is het effect voelbaar en kun je het in de cijfers zien.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlandse sekteleider gearresteerd in Duitsland

Nieuwe wet om neprecensies online te verbieden