in

Coronagevallen nemen weer toe : Gemiddeld terug boven de 4000

Maandag meldde het RIVM 4217 nieuwe coronabesmettingen, waarmee het zevendaagse gemiddelde voor het eerst sinds 2 februari boven de 4000 uitkomt.

In de afgelopen zeven dagen is het aantal positieve tests gestegen met 23,8 procent, maar het aantal tests dat een infectie detecteert, is voor het eerst sinds september onder de 10 procent gedaald.

Het aantal tests is de afgelopen twee weken afgenomen vanwege het strenge winterweer, waardoor faciliteiten werden gesloten en mensen besloten om thuis te blijven in plaats van zich te melden voor een test. De achterstand is nu weggewerkt en de testniveaus zijn weer normaal, vertelt het netwerk van lokale gezondheidsraden.

Het aantal mensen die in het ziekenhuis worden behandeld aan het coronavirus is maandag gestegen van 1849 naar 1908, terwijl momenteel 561 mensen op de intensive care worden behandeld, een stijging van 27. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames steeg van 126 op zondag, naar 135.

Ook zijn er 32 sterfgevallen aan gevolgen van het coronavirus geregistreerd, terwijl het weekgemiddelde stond op 59. Het aantal is de afgelopen twee weken afgevlakt rond de 60.

Infecties in verpleeghuizen nemen nog steeds af, 461 instellingen hebben de afgelopen twee weken een geval gemeld, vergeleken met 494 een week geleden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Wie heeft het laatste woord? De Rechtbank of Mark Rutte?

Huizenprijzen stijgen met 9,3% in januari : Hoogste stijging in twee jaar