in

Coronagevallen in Spanje nemen toe aan het einde van de dodelijke week

Het ministerie van Volksgezondheid bevestigde 21.371 nieuwe besmettingen, bijna 2000 meer dan op donderdag.

De druk op ziekenhuizen is licht afgenomen, maar blijft stabiel, 16 procent van alle ziekenhuisbedden en 32 procent van de intensive care-afdelingen worden nog steeds bezet door coronapatiënten.

Met nog eens 308 gerapporteerde doden op vrijdag, heeft het ministerie nu bijna 2000 nieuwe dodelijke slachtoffers bevestigd in de afgelopen week, cijfers die sinds eind april niet meer zijn waargenomen.

De eerste golf van de pandemie heeft er al voor gezorgd dat de levensverwachting van Spanjaarden met 0,9 jaar is gedaald, volgens een nieuwe studie gepubliceerd door het Spaanse Centrum voor Demografische Studies.

Mannen in Madrid hebben zien de ergste daling in levensverwachting met 2,8 jaar, wanneer het jaar voorafgaand aan juli 2020 wordt vergeleken met het jaar voorafgaand aan juli 2019.

“Het recentelijk waargenomen sterftecijfer in de tweede golf suggereert dat de daling van de levensverwachting tegen het einde van het jaar nog groter zal zijn”, aldus de auteurs in de krant. “Onze schattingen suggereren dat de COVID-19 pandemie de levensverwachting zo kan verlagen, die in decennia niet meer is gezien.”

Ondertussen heeft Madrid, waarvan het besmettingspercentage de afgelopen maand met meer dan de helft is gedaald, de mobiliteitsbeperkingen in verschillende districten versoepeld. Vanaf maandag mogen mensen in die gebieden ook heen en weer reizen zonder een “essentiële reden”.

De beroemde vlooienmarkt op zondag van de Spaanse hoofdstad, el Rastro, gaat op 22 november weer open na bijna acht maanden te zijn gesloten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Flinke daling in nieuwe coronabesmettingen in Frankrijk

Lichte daling in nieuwe coronabesmettingen