in

Coronagevallen dalen tot het laagste niveau in vier maanden

Afgelopen 24 uur (tot maandagochtend) zijn er 3280 coronagevallen gemeld door het RIVM, dit is nogmaals de laagste dagcijfer sinds 1 oktober.

In de afgelopen dagen is het tempo van de daling versneld tot meer dan 18 procent week op week, wat aanleiding geeft tot speculatie dat lockdown-restricties in de tweede week van februari zullen worden opgeheven.

Het aantal infecties per 100 duizend mensen is echter nog steeds ongeveer drie keer het “waarschuwingsniveau”, dat zou moeten kunnen tot meer beperkingen, en alle 25 regio’s van de gezondheidsraad worden geclassificeerd als “zeer ernstig” op de risicoschaal van de overheid.

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis steeg met 61 tot 2290, als gevolg van het patroon van hogere ziekenhuisopnames na het weekend, terwijl 639 mensen op de intensive care worden behandeld, zeven minder dan op zondag.

Maandag werden er 27 sterfgevallen geregistreerd, aan gevolgen van het coronavirus, tegen een weekgemiddelde van 65. Een week geleden was dat gemiddeld 76. Ook het aantal infecties in verpleeghuizen neemt af, 647 locaties meldden ten minste één nieuw geval in de afgelopen 14 dagen. vergeleken met 734 een week geleden.

Ongeveer de helft van alle infecties wordt veroorzaakt door de B117-stam, die voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk werd ontdekt en in december in Nederland werd geregistreerd.

In een kamerbrief zei het kabinet dat de zogenaamde ‘Britse variant’ 49 procent besmettelijker was dan eerdere soorten, met een R-waarde van 1,27 half januari. Als de reproductieve marker hoger is dan 1, betekent dit dat het virus zich sneller verspreidt dan dat mensen herstellen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Dieven houden rekening met avondklok : Minder auto’s gestolen in 2020

EU krijgt 75 miljoen extra Pfizer / BioNTech vaccins