in

Coronagevallen dalen maar lockdown wordt verlengd

De lockdown zal ‘vrijwel zeker’ met drie weken worden verlengd, zo melden bronnen uit Den Haag aan de NOS.

De ministers kwamen zondag bijeen in de het Catshuis met premier Mark Rutte om de laatste situatie te bespreken met belangrijke adviseurs, waaronder hoofd van de volksgezondheid, Jaap van Dissel.

De regering maakte half december bekend dat scholen en niet-essentiële winkels tot de derde week van januari zouden sluiten. Omdat de infectiegraad echter nog steeds hoog is, hebben aantal experts een verlenging van de lockdown geëist.

Zo vertelt Menno de Jong, viroloog en lid van het Outbreak Management Team, zondag tegen de Amsterdamse omroep AT5 dat de lockdown verlengd moet worden tot in ieder geval het einde van de maand.

“Als de lichte daling in nieuwe infecties niet doorgaat en de Engelse mutatie de overhand krijgt, is de kans groter dat we strengere maatregelen zullen zien”, zei hij.

Rutte weigerde vrijdag op zijn reguliere persconferentie over de kwestie te worden betrokken, maar hij en minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, zullen dinsdag een persconferentie houden op nationale televisie.

“De besmettingscijfers zijn nog steeds te hoog en dat betekent dat mensen nog steeds te veel contact hebben”, aldus Rutte op de vrijdagbijeenkomst.

De bronnen vertelden de NOS dat het financiële ondersteuningspakket zal worden aangepast om het hoofd te bieden aan bedrijven die zwaar worden getroffen door de lockdown-extensie. “De plannen worden de komende twee dagen afgerond”, aldus de NOS.

RTL zei dat zijn bronnen suggereren dat de lockdown minstens drie weken zullen worden verlengd, maar dat er dinsdag geen nieuwe maatregelen zullen worden aangekondigd.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlanders met migratieachtergrond moeten zich aan hele andere regels houden

Cafés, bars en winkelstraten vrezen verlenging van lockdown