in

Coronagevallen blijven stijgen : Lockdown kan worden verlengd

Het lijkt erop dat de lockdown nogmaals zal worden verlengd met minstens twee weken, omdat het besmettingspercentage niet zo snel daalt als ministers zouden willen.

Bronnen hebben de NOS laten weten dat ministers van mening zijn dat elke versoepeling van de regels op 19 januari, wanneer de huidige lockdown zou eindigen, geen goed signaal zou zijn.

Op dit moment worden er dagelijks meer dan 7000 nieuwe coronagevallen gemeld en premier Mark Rutte had medio december gezegd dat ongeveer 3000 gevallen het niveau van verandering in de lockdown maatregelen zouden zijn.

Het RIVM zei dinsdag in zijn wekelijkse update dat lockdown na drie weken nog steeds geen serieuze impact heeft gehad op de omvang van de corona-infecties.

Inmiddels zijn zo’n 75 positieve gevallen van coronavirus terug te voeren op een uitbraak op een basisschool in Bergschenhoek aan de rand van Rotterdam, en 30 daarvan zijn geregistreerd als de gemuteerde versie van het coronavirus.

Ruim 750 ouders, leerlingen en docenten van de Willibrord basisschool, een katholieke school, zijn getest nadat vorige maand de eerste gemuteerde coronagevallen op de school werden vastgesteld.

In totaal zijn er tot nu toe 50 gemuteerde coronagevallen in Nederland geïdentificeerd. Een tweede kleine cluster wordt onderzocht in Amsterdam.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Grootste CAO-loonstijging sinds 2008

Trump roept aanhangers op de hoofdstad te bestormen