in

Coronagevallen blijven stijgen : Komen er nieuwe maatregelen?

Het aantal coronagevallen blijven stijgen, vrijdagochtend zijn er nog eens 8.894 positieve gevallen gemeld bij het RIVM, een stijging op het totaal van donderdag, “en de 10e dag op rij ligt het aantal gevallen hoger dan het weekgemiddelde”, aldus website Nu.nl.

In totaal zijn de afgelopen zeven dagen bijna 48 duizend mensen positief getest op het virus, vergeleken met 35 duizend in de week ervoor. De reden is waarschijnlijk grotendeels te danken aan extra testen, “met name het opnemen van meer resultaten van commerciële testcentra in de cijfers”, aldus RTL Nieuws.

Ook het aantal ziekenhuis- en intensive care-patiënten nam toe, doordat er meer mensen in het ziekenhuis werden opgenomen dan er werden ontslagen.

In totaal werden 199 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, waarmee het totale aantal op 1681 komt, een stijging van 33 op donderdag, aldus patiëntencoördinatiecentrum LCPS. Dertig mensen werden overgeplaatst naar de intensive care, waardoor het totaal aantal behandelde coronapatiënten op de gespecialiseerde afdelingen op 472 kwam, een stijging van drie op donderdag.

De regering waarschuwde afgelopen dinsdag dat, als het aantal coronagevallen niet begint af te nemen, er nieuwe maatregelen zullen komen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De ministers hebben nog niet aangegeven welke maatregelen kunnen worden genomen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vuurwerkverbod : Zware politie aanwezigheid voor Oud & Nieuw

EU belooft voortdurende steun : Vaccins voor iedereen