in

Coronacrisis : Wereldwijd toerisme lijdt 460 miljard verlies

Toen landen hun grenzen sloten en reisbeperkingen introduceerden om de verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben de inkomsten uit internationaal toerisme een flinke daling gezien in de eerste helft van het jaar. Volgens de VN-organisatie voor toerisme gaat het om 460 miljard dollar.

Het cijfer is ongeveer vijf keer het verlies aan inkomsten uit het internationale toerisme dat in 2009 werd geregistreerd tijdens de wereldwijde economische en financiële crisis.

Het rapport toont dat Azië en de Stille Oceaan, de eerste regio die de impact van COVID-19 op het toerisme voelde, het zwaarst werden getroffen, met een 72 procent daling van toeristen gedurende de periode van zes maanden.

Europa zag een daling van 66 procent in het aantal toeristen. In Amerika was dit 55 procent en, Afrika en het Midden-Oosten, beide 57 procent.

De UNWTO meldt ook dat 53 procent van de bestemmingen de reisbeperkingen begin september heeft versoepeld.

De secretaris-generaal van de UNWTO, Zurab Pololikashvili, benadrukt dat veilig en verantwoord internationaal reizen in veel delen van de wereld mogelijk is en onderstreepte de noodzaak van coördinatie tussen regeringen en de particuliere sector om het mondiale toerisme weer op gang te krijgen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkije test met succes zijn eerste vliegende auto

Westnijlvirus in Nederland : Koorts en griepachtige klachten