in

Coronacijfers te hoog : Extra maatregelen voor regio’s

Het gaat vooral om de regio’s Amsterdam-Amstelland en Rotterdam Rijnmond en Haaglanden, maar daar zal het hoogstwaarschijnlijk niet bij blijven. Er wordt gekeken naar regio’s waar coronabesmettingen flink stijgen en daar zitten meer regio’s tussen. Er zal komend vrijdag waarschijnlijk een nieuwe corona-persconferentie komen.

Minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, kan nog niet zeggen wat de maatregelen zullen zijn, “Het plan was eerst om volgende week dinsdag te overleggen met de regio’s, maar dat overleg wordt nu naar voren gehaald.” aldus De Jonge tegen RTL Nieuws, “Vrijdag gaan we met de regio’s die oranje worden in overleg en gaan we het maatregelenpakket bekend maken.”

Vandaag zijn er meer dan 1500 nieuwe besmettingen gemeld (1542). Dit is het hoogste aantal nieuwe besmettingen binnen 24 uur, sinds er op grote schaal getest wordt. De Jonge waarschuwt dat het niet de goede kant op gaat, ‘en het gaat ook sneller dan verwacht’.

De minister benadrukt dat het om gerichte maatregelen gaat, “We zien steeds beter waar de besmettingen zitten en we zullen dus gerichte maatregelen nemen. We zien dat de besmettingen met name onder jongeren zitten, onder studenten. Ook de horeca komt iets meer op.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nieuwe record coronabesmettingen in Nederland : 1546

De Verenigde Staten publiceert COVID-19 vaccin distributieplan