in

Coronabesmettingen in Nederland ziet weer een stijging

Net als vorige week nemen Rotterdam en Amsterdam het merendeel van de nieuwe gevallen voor hun rekening, met respectievelijk 177 en 105 positieve tests. En net als vorige week zijn de meeste besmettingen in de leeftijdsgroep van tussen de twintig en dertig.

RIVM hoofd-epidemioloog, Jaap van Dissel keert vervroegd van vakantie terug om Kamerleden te informeren over de laatste stand van zaken, aldus het AD. De briefing is gepland voor dinsdagochtend en parlementsleden houden woensdag een spoeddebat, na de stijging van de positieve testresultaten.

Nog eens zes mensen werden in het ziekenhuis opgenomen, maar er zijn geen Covid-19 gerelateerde sterfgevallen geregistreerd, zo blijkt uit de laatste cijfers. Het aantal positieve tests stijgt sinds de tweede week van juli gestaag en er zijn nu 3,6 positieve tests per 100 duizend mensen.

Tegelijkertijd is het aantal mensen die werden getest, sinds vorige week gedaald met tienduizend.

Ambtenaren hopen nu dat de oproep van de regering van donderdag om meer mensen te laten controleren effect heeft, en volgens de eerste cijfers is de daling van het aantal tests mogelijk vertraagd.

Dinsdag komt het RIVM met zijn wekelijkse update.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vanaf vandaag verplicht registreren in horeca

Tabaksprijzen dit jaar met 20 procent gestegen