in

Coronabesmettingen blijven dalen : 4320 nieuwe gevallen

De laatste wekelijkse update van het RIVM laat een daling zien van 13,6 procent in het weektotaal, van 43.621, naar 37.706. Het positieve testpercentage daalde ook licht van 14,5 procent naar 13,8 procent, nog steeds ver boven het percentage van minder dan 1 procent tijdens de zomer.

Er wordt verwacht dat de ministers dinsdagavond zullen bevestigen dat de extra maatregelen die op 4 november van start gingen om de neerwaartse trend te versnellen, vanaf donderdag zullen worden opgeheven, ondanks de vertraging van de daling in besmettingen.

Bibliotheken, zwembaden, dierentuinen en musea mogen allemaal weer open en het aantal mensen dat samen mag komen buiten,  of op bezoek, zal toenemen van twee naar vier.

Het dagelijkse aantal besmettingen was lager voor de vierde opeenvolgende dag, met 4320 nieuwe gevallen in de afgelopen 24 uur (tot dinsdagochtend). Dat zijn 547 minder gevallen dan op maandag en 7,4 procent onder het niveau van afgelopen dinsdag, waarna de gevallen boven de 6000 stegen voordat ze weer daalden. 

Vorige week zag ook de eerste daling van het aantal sterfgevallen aan gevolgen van het coronavirus, sinds het begin van de tweede golf. In de afgelopen zeven dagen stierven 479 mensen na de diagnose van het virus, vergeleken met 565 de week ervoor.

Het aantal ziekenhuispatiënten steeg echter voor de tweede dag op rij met 15 tot 2.146, waaronder 576 op de intensive care, dat zijn er drie meer dan gisteren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkije weerhoudt 249 asielzoekers van oversteek naar Europa

Stijging in huizenprijzen : Groningen de nieuwe Amsterdam?