in ,

Artsen : Corona zal ieder jaar terugkomen in de winter

Artsen vragen om meer personeel. Het gaat hier vooral om ‘winterpersoneel’, omdat het ook de komende jaren nog erg druk zal zijn in Nederlandse ziekenhuizen, “De golf zal minder groot worden dan nu, maar ’s winters zal corona terugkomen”, aldus Hans Kuijsten, intensivist in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, in het AD. “Je moet toe naar seizoensarbeiders in de zorg.”

Katriinan sairaala Vantaan Seutulassa 13. huhtikuuta 2018.

Peter van der Voort, hoofd intensive care bij UMC Groningen heeft ook een idee, een reserve-ic, “Die kun je in normale tijden voor iets anders gebruiken, maar als de nood aan de man komt, als ic. Daarvoor heb je een flexibele schil van personeel nodig dat ook een ic-basis heeft.”

Elk jaar weer is griepseizoen een kleine crisis in het ziekenhuis, zegt Simone Gielen, intensivist in Bernhoven in Uden, die verwacht dat er een golf komt “met Covid én influenza.”

De tweede coronagolf, waar we momenteel in zitten, maakt het ziekenhuizen al erg moeilijk. De laatste cijfers van Stichting NICE laten zien dat er dagelijks meer coronapatiënten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Afgelopen week zijn er gemiddeld 193 nieuwe coronapatiënten gemeld in ziekenhuizen. Eergisteren lag dat weekgemiddelde op 184. Dat is een stijging van bijna 5 procent.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Lockdown lijkt te werken : Lege winkelstraten en minder mensen buiten

Tunahan Kuzu reageert op Telegraaf headline