in

Corona : Wereldgezondheidsorganisatie zegt “Dit virus zal nog lang bij ons blijven.”

Hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus begrijpt dat iedereen die thuis ‘vast’ zit gefrustreerd is vanwege de wekenlange opsluiting, maar hij waarschuwt dat het coronavirus nog lang niet voorbij is, ‘een van de grootste gevaren is zelfgenoegzaamheid’, aldus Tedros tijdens een videopersconferentie van het hoofdkantoor van de WHO op woensdag.

Tedros zei tijdens zijn persconferentie ook dat het coronavirus in West-Europa stabiel lijkt te zijn of afneemt, “In Afrika, Centraal- en Zuid-Amerika en Oost-Europa, waar het aantal laag is, zijn er zorgwekkende opwaartse trends.”

Hij zei dat de meeste landen zich in de vroege stadia van COVID-19 bevinden, maar dat sommige landen die al vroeg werden getroffen nu weer in een herstel bevinden, “Vergis je niet, we hebben nog een lange weg te gaan. Dit virus zal nog lang bij ons blijven.” aldus Tedros. “Het lijdt geen twijfel dat thuisbevelen en andere maatregelen voor fysieke afstand de overdracht in veel landen met succes hebben onderdrukt. Maar dit virus blijft uiterst gevaarlijk.”

Hij zei dat vroeg bewijs suggereert dat het grootste deel van de wereldbevolking vatbaar blijft, “Dat betekent dat epidemieën gemakkelijk opnieuw kunnen ontbranden.”

Uitvoerend directeur van het WHO-programma voor noodsituaties, Mike Ryan, zei dat de autoriteiten tweerichtingscommunicatie moeten aanhouden, zodat er geen verwarring ontstaat in de communicatie ‘het boodschap moet duidelijk overkomen’.

Tedros reageerde op oproepen van enkele Amerikaanse politici voor zijn ontslag nadat de Amerikaanse president Donald Trump hem ervan beschuldigde zich op China te concentreren en Washington opdroeg te stoppen met de financiering van WHO. Hij gaf aan dat hij niet zou aftreden zonder direct te antwoorden, “Ik hoop dat de bevriezing van de financiering opnieuw zal worden overwogen en dat de VS de WHO opnieuw zullen steunen.” aldus Tedros.

Tedros benadrukte dat hij alles zal doen om de Wereldgezondheidsorganisatie voorgoed te veranderen, maar zijn prioriteit op dit moment blijft het redden van levens, “ik concentreer mij op de pandemie en het redden van levens. Dat is mijn focus.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Basisscholen gaan weer open maar geen evenementen tot 1 september

Het Coronavirus was al veel langer in Nederland