in

Corona Voorlichtingscampanges gericht op jongeren met niet-Westerse achtergrond

Het lijkt erop dat de horeca in de Randstad het nog even heeft de verduren, want de deuren moeten vanaf middernacht sluiten en om 01 uur moeten alle kroegen zeker leeg en gesloten zijn. Ook mogen er niet meer dan vijftig man (of vrouw) binnen worden gelaten en komen er voorlichtingscampagnes in de zwaarst getroffen regio’s.

Het gaat hier om de regio’s Amsterdam Amstelland, Rotterdam Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden. Het kabinet heeft gekeken naar wat deze regio’s allemaal gemeen hebben met elkaar en het blijkt dat de bevolking daar gemiddeld jonger is dan de rest van Nederland en studentensteden zoals Delft en Leiden liggen daar.

Omdat jongeren en studenten vaker een actievere sociaal leven hebben, zoals in verenigen, kroegen en thuisfeestjes en omdat ze ook vaker de coronamaatrdegelen heel licht nemen, zijn jongeren de aantoonbare verspreiders van het coronavirus.

Het kabinet meldt dat niet kunnen ingrijpen bij bijvoorbeeld studentenhuizen, waar wel aanzienlijk vaker wordt gefeest, tenzij er natuurlijk overlast is volgens de politie. Dat is ook de reden waarom er voor studentenhuizen is gekozen voor informatievoorziening, waar studentenhuizen aan meewerken.

De voorlichtingscampagnes die komen naar de zwaarst getroffen regio’s zullen zich gaan richten op studenten en jongeren met een niet-Westerse achtergrond.Op deze manier hoopt het kabinet ook migranten te bereiken.

Morgen zullen alle maatregelen per regio officieel worden bekendgemaakt.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlandse voetbalbond trekt stekker uit 18+ sponsordeal voor FC Emmen

Hoe ‘vuil’ zijn Griekenland’s handen van het ‘opknappen’ van het vuile werk?