in

Corona : Vermindering in het aantal ziekenhuisopnames in Nederland

Nederland meldt opnieuw een afvlakkend aantal ziekenhuisopnames voor het coronavirus, meldde het RIVM maandag in haar laatste update.

Er zijn nog 260 mensen opgenomen in het ziekenhuis, waarmee het totaal aantal opnames op 7135 komt, aldus het RIVM. In de update van zondag meldt het RIVM dat er 253 nieuwe patiënten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Daarnaast zijn 101 mensen overleden, waarmee het dodental komt op 1867. Nog eens 952 mensen testten positief op het virus, wat het aantal positieve tests op 18.803 brengt.

Het aantal in Nederland uitgevoerde coronavirusonderzoeken zal vanaf maandag fors toenemen, naarmate lokale gezondheidsraden het ziekenhuispersoneel gaan testen en het RIVM en bloedbank Sanquin een project starten om uit te zoeken hoe ver het virus zich heeft verspreid.

Tot nu toe zijn alleen ziekenhuispersoneel en patiënten met ernstige symptomen getest en zo’n 18 duizend mensen blijken het virus te hebben. Volgens een bericht in de Trouw zijn gezondheidsraden vanaf vandaag klaar om ziekenhuispersoneel te testen op ‘drive in’ locaties, terwijl ook thuisverpleegkundigen en verpleeghuispersoneel kunnen worden getest. Sanquin voert tegelijkertijd testen uit op zo’n zevenduizend bloeddonoren, terwijl gezondheidsraden tests zullen uitvoeren bij nog eens zesduizend mensen in een gezamenlijk project om te controleren waar het virus zich verspreidt.

“De resultaten van dat project, dat aan het einde van de maand wordt verwacht, zullen ambtenaren helpen beslissen of de huidige ‘intelligente vergrendeling’ gedeeltelijk moet worden opgeheven.” aldus de krant (Trouw).

Momenteel voeren laboratoria vierduizend tests per dag uit, maar dat wordt uitgebreid tot 17.500 en kan indien nodig worden verhoogd tot 29 duizend, volgens minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, vorige week.

Volgens nieuwswebsite Nu.nl is het aantal labs dat is uitgerust om de test uit te voeren gestegen van 15 naar 41 door ziekenhuislaboratoria op te nemen in het testnetwerk.

Viroloog Ann Vossen vertelde Trouw dat er testen moeten worden uitgevoerd om kwetsbare mensen te beschermen en uit te zoeken in welk stadium de epidemie zich bevindt, “Als je test, moeten er consequenties zijn. Tests kunnen niet worden gemotiveerd door simpelweg te zeggen, ‘Ik wil het weten’. Het zou een kwestie moeten zijn van:, ‘Als ik besmet ben, dan ga ik in quarantaine of mogelijk naar het ziekenhuis’.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Duitsland beschuldigt de Trump-regering van ‘moderne piraterij’

Tunahan Kuzu : “Politieke broedermoordaanslag.”