in

Corona : Vermindering in het aantal doden deze maand

Het officiële dodental van het coronavirus is de afgelopen 24 uur met 67 gestegen, volgens nieuwe cijfers van het RIVM. Dit kan verschillen van het werkelijke aantal, omdat niet alle cijfers tijdig worden verrekend vanwege het weekend.

Het RIVM laat weten dat ondanks de ‘onzekere’ cijfers, is er een vermindering in het dodental, “Dit is de laagste stijging van deze maand.”

Het RIVM meldde zondag dat het totaal aantal officiële sterfgevallen als gevolg van het coronavirus met 83 is gestegen. In totaal zijn er in Nederland 3.751 mensen gestorven aan het coronavirus. Nog eens 75 mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis, terwijl het aantal positieve tests met 750 is gestegen naar 33.405.

Het kabinet zal vandaag bekend maken of er voldoende voortgang is gemaakt om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen, zodat een deel van de maatregelen tot gedeeltelijke lockdown kan worden opgeheven. Premier Mark Rutte heeft al gewaarschuwd voor te veel optimisme.

Duitsland, Polen en Denemarken zijn al begonnen met het versoepelen van sommige van hun sociale afstandswetten, en in Frankrijk kunnen de bezoeken aan verpleeghuizen nu worden hervat.

De huidige ‘intelligente lockdown’ van Nederland loopt af op 28 april, hoewel het verbod op georganiseerde evenementen tot 1 juni zal voortzetten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Groei in illegaal wapenbezit in Nederland

Basisscholen gaan weer open maar geen evenementen tot 1 september