in

Corona : Stijging in aantal IC opnames

Na bijna 60 dagen vrijwel continu te zijn gedaald, is het aantal coronapatiënten dat op de intensive care afdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen is opgenomen, drie dagen op een rij gestegen, zo blijkt uit cijfers van het landelijk zorgcoördinatiecentrum.

Op zaterdag steeg het aantal IC-opnames met vier, op zondag twee en op maandag met acht, aldus het coördinatiecentrum. Er zijn momenteel 87 coronapatiënten op IC-afdelingen, een daling van ongeveer 1400 op het hoogtepunt van de pandemie.

“De toename van het aantal is in absolute zin relatief klein en geen reden tot paniek”, aldus bestuursvoorzitter van Erasmus MC, Ernst Kuipers. “Maar dit benadrukt wel het belang van goede monitoring.”

Zes van de 14 gevallen zijn afkomstig uit de regio Zuidwest Nederland, waaronder Zeeland en West-Brabant, waar de lokale gezondheidsraden vorige week ook een sterke stijging van het aantal positieve tests meldden. Het gaat om een stijging van 20-40 positieve tests naar 100 positieve testen.

De IC-zaken hebben echter geen betrekking op de versoepeling van 1 juni, maar komen waarschijnlijk voort uit mei, waar er een periode is geweest waar ‘veel contact’ was, vertelt Kuipers aan de NRC. De exacte bron voor deze stijging in IC opnames wordt nog onderzocht.

Er is ook nog geen reden tot paniek omdat de toename van IC-opnames nog onder de rode vlag ligt van 30 opnames in drie dagen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Café en restauranteigenaren eisen opheffing van ‘1,5 meter regel’

Woningtekort in Nederland : Er moeten 845 duizend nieuwe woningen worden gebouwd