in ,

Corona raakt Nederlanders ook financieel

De coronacrisis heeft ons allemaal flink geraakt. Onze gezondheid loopt grote risico’s, we zijn dierbaren verloren en onze vrijheid is flink beperkt vanwege de maatregelen die moeten worden genomen om besmetting tegen te werken, maar daar blijft het niet bij. Ook hebben we een flinke ‘economische’ klap gekregen en de zwaarste klap viel bij degenen die het al zwaar hadden voor de coronacrisis.

Het platform Wijzer in Geldzaken heeft een onderzoek gedaan onder meer dan duizend Nederlanders en wat blijkt, ongeveer twee derde van mensen zonder vast contract met toch al een mager inkomen, zijn er door de coronacrisis op achteruit gegaan. het gaat hier vooral om zzp’ers en mensen zonder vaste contract of een flexibele contract. Zij zijn meer dan 60 procent van hun inkomen verloren.

En het is natuurlijk niet zo raar dat het verliezen van meer dan de helft van je maandelijkse inkomen, voor flink wat stress zorgt. Het gaat hier ook niet om een paar honderd Nederlanders, maar één op de tien Nederlanders zegt dat ze niet kunnen rondkomen.

Het houdt namelijk niet op bij zzp’ers en flexwerkers, maar ook mensen met een uitkering hebben het moeilijker dan gewoonlijk en moeten allemaal opeens een oplossing zien te vinden om de maanden door te komen. Maar oplossingen vinden is niet zo makkelijk en het zorgt voor alleen maar meer schulden, iets waar financiële toezichthouder AFM onlangs al voor waarschuwde.

Ook spaargeld overleeft de coronacrisis niet, want meer dan 40 procent van de ondervraagden laat weten dat ze spaargeld hebben moeten gebruiken om rekeningen te betalen. En één derde laat weten dat ze verder in de problemen zullen komen als de huidige situatie nog langer duurt.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Italië maakt zich zorgen om grote drukte in stranden en café’s

Mogelijk Covid-19 gerelateerde mysterieuze ziekte raakt 20 kinderen