in

Corona-persconferentie om 19 uur : Nieuwe maatregelen gelekt

De nieuwe maatregelen zijn gelekt, voorafgaand aan de persconferentie van maandag om 19 uur, waarin premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, de aangescherpte maatregelen zullen bevestigen.

Eerder zeiden de ministers dat de inspanningen om de uitbraak in te dammen in de toekomst, op regionale basis zouden worden georganiseerd, om te voorkomen dat gebieden met weinig infecties lijden, als gevolg van een hoog aantal besmettingen in andere steden.

Ministers hebben maandag met leden van het Outbreak Management Team vergaderd om te bespreken hoe de verspreiding van infecties kan worden beperkt.

Het aantal gevallen per dag steeg in het weekend tot bijna 3000. Ook hebben we een stijging gezien in aantal ziekenhuisopnames en coronapatiënten op intensive care.

Alle bars, restaurants en cafés zullen vanaf 22 uur moeten sluiten en vanaf 21 uur mogen er geen nieuwe klanten meer worden toegelaten.

Ook zal thuiswerken strenger worden gehandhaafd, waarbij bedrijven tijdelijke kunnen worden gesloten, als ze zich niet aan de richtlijnen houden.

Een van de ‘nieuwe’ maatregelen geldt voor reizen naar de drie grootste steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Alleen noodzakelijke reizen worden toegestaan, met mogelijke uitzonderingen.

Zogenaamde ‘contactberoepen’, zoals kappers en fysiotherapeuten, zullen gegevens van klanten moeten noteren, zodat ze bij een positieve coronatest kunnen worden gewaarschuwd.

Ook is het weer de bedoeling dat iedereen die een supermarkt bezoekt, alleen met een gedesinfecteerd winkelwagen de supermarkt mag binnenlopen.

De maatregelen treden naar verwachting in werking op dinsdag vanaf 18 uur en zullen na drie weken opnieuw worden beoordeeld.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Eerste coronavaccin niet eerder dan midden 2021

Het coronavirus heeft invloed op de hersenen