in

Corona : Parijs en Marseille bestempelt als actieve infectiezones

Dankzij de classificatie kan het ministerie van Volksgezondheid het aan de lokale autoriteiten in elke afdeling overlaten om hun eigen maatregelen op te leggen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, met inbegrip van het verkeer van mensen en voertuigen en mogelijke sluitingen van vestigingen waar mensen samenkomen, zoals restaurants, cafés, en bars.

Met Europese toeristen die nog steeds massaal naar Parijs trekken, en het levendige departement Bouches-du-Rhone met zonnige toeristische attracties zoals de Franse Rivièra, Marseille en Aix-en-Provence, hebben overheidsfunctionarissen voorzichtigheid moeten betrachten in gebieden die rijp kunnen zijn voor een tweede infectiegolf.

Het totaal van 2669 nieuwe coronabesmettingen in het hele land in de afgelopen 24 uur, heeft alarmbellen doen rinkelen bij gezondheidsfunctionarissen.

In een interview met FranceInter op vrijdag, uitte Jerome Salomon, Gezondheidsambtenaar en arts op het gebied van infectieziekten, zijn bezorgdheid over het feit dat deze twee regio’s “bijzonder risico lopen”.

“Er zijn veel mensen. Dit zijn gebieden met een stedelijke dichtheid”, zei hij “Er is veel bevolkingsstroom, veel transport, veel jonge mensen die intense sociale activiteit hebben.”

Ook voegde hij toe, “De indicatoren zijn slecht, de signalen zijn zeer zorgwekkend. De situatie verslechtert elke week, maar het is niet onvermijdelijk.”

Marseille, met een bevolking van meer dan 860 duizend mensen, legde vorige week al het dragen van maskers op in drukke buitenruimtes, net als het luxe resort Saint-Tropez en de grote stad Nice. Ze liggen allemaal aan de kust en trekken elke zomer duizenden toeristen.

Eenentwintig andere departementen in Frankrijk blijven in, wat het ministerie van Volksgezondheid beschouwt als, een kwetsbare toestand.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Voedselprijzen stijgen in België

Erdogan : ‘Zero-Tolerance’ voor geweld tegen vrouwen