in ,

Corona : Maatregelen worden verlengd tot 28 april

Premier mark Rutte maakte dinsdagavond tijdens een persconferentie bekend dat de speciale maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in Nederland tegen te gaan worden verlengd tot 28 april.

Dit betekent dat cafés, restaurants, musea en scholen de komende vier weken gesloten blijven, “De beslissing is genomen op basis van deskundig advies.” aldus de premier, “We beseffen dat we veel van mensen vragen, maar het is echt nodig. De capaciteit in ziekenhuizen en intensive care-afdelingen laat ons geen andere keus.”

Ook had de premier goed nieuws, “‘Het goede nieuws is dat we geen extra maatregelen hoeven te nemen.” aldus Rutte.

Omdat de meivakantie begint op 25 april, betekent dit dat scholen gesloten zijn tot 3 mei. De premier heeft ouders die overwegen om tijdens de paasvakantie of meivakantie een vakantie te boeken, gevraagd om dit nog niet te doen. “De kans is groot dat we de maatregelen na 28 april moeten verlengen. We willen niet dat mensen door het hele land reizen en na 28 april zullen we zeker niet meer zijn zoals we waren.”

Alle sportevenementen, inclusief eredivisie voetbal, worden ook geannuleerd tot ten minste 1 juni, de huidige deadline voor het verbod op georganiseerde evenementen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronavirus treft New Yorkse maffia

Capaciteit van IC-eenheden zullen worden uitgebreid